Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

Παρέμβαση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Στρασβούργο


Μόλις πριν από λίγο σε παρέμβαση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων ειπώθηκαν τα εξής:

Πριν τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν είχε κριτικάρει την απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και είχε ζητήσει γραπτές εγγυήσεις. Επίσης, οι Μέρκελ, Σαρκοζί αλλά και το ΔΝΤ υπαγόρευσαν την ημερομηνία και το ερώτημα του δημοψηφίσματος και εμπόδισαν τη διεξαγωγή εκλογών. 
Το δημοψήφισμα ματαιώθηκε μετά από έντονες πολιτικές αντιδράσεις στην Ελλάδα, για λόγους που αφορούσαν και τη διάσωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε όμως να παραιτηθεί και υπό την απειλή της μη καταβολής της 6ης δόσης, παρόλο ότι είχε ρητά συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και έχουν γίνει βαρύτατες θυσίες από τους Έλληνες. Κι ενώ ο κ. Παπανδρέου είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, υποχρεώθηκε να παραδώσει την πρωθυπουργία και τώρα συμμετέχουν ακροδεξιοί στην κυβέρνηση.
Παρόμοιο σκηνικό εξελίχθηκε και στην Ιταλία.
Άσχετα από τους τακτικισμούς του Παπανδρέου, η Κομισιόν παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομιμότητα.
Επιπλέον, αναρωτιόμαστε μήπως η βαθιά κρίση της Ευρώπης έχει οδηγήσει ορισμένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ στην άποψη ότι η δημοκρατία στις σημερινές συνθήκες είναι μια περιττή πολυτέλεια.
Δεν ανήκουμε στο παλιό πολιτικό σύστημα. Η απαλλαγή όμως κάθε κοινωνίας από αυτό είναι υπόθεση των ίδιων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου